Dotypay

Jak se připravit na letní sezónu v restauraci

tipy pro zvýšení obratu a zlepšení zákaznického zážitku

Zákazníci dnes nepřichází do restaurace pouze za dobrým jídlem, ale také za zážitkem. Hledají originalitu a něco navíc. Zlepšením nabídky i servisu přispěte k jejich spokojenosti a zvýšíte pravděpodobnost, že se k vám budou rádi vracet.

Přípravu na letní sezónu není radno podceňovat. Ve vysokém konkurenčním prostředí, jako je gastro segment, je velmi důležité získat si, a hlavně udržet své zákazníky. A na to už “jen” dobré jídlo a pití nestačí. Příjemné prostředí, atraktivní nabídka, plynulá obsluha, a především originální koncept, který poskytne něco navíc, jsou klíčem ke zvýšení zákaznického zážitku. Ten se pak promítne např. do výše uděleného spropitného.

Máme pro vás 7 tipů, na co se před sezónou zaměřit

Zkontrolujte vaše menu a přidejte sezónní speciality, které osloví zákazníky. Přidejte do nabídky osvěžující nápoje, lehké saláty, ryby a grilovaná jídla.

Pokud máte venkovní posezení, zkontrolujte jeho stav a připravte ho na sezónu. Zkuste zlepšit pohodlí zákazníků a vytvořit příjemnou atmosféru, například přidáním květin nebo ozdob.

Ujistěte se, že váš personál má dostatečné znalosti o vaší nabídce a umí odpovědět na otázky zákazníků. Zlepšení komunikace a zákaznického servisu může vést k vyšší spokojenosti zákazníků.

Sezóna jde ruku v ruce se zvýšenou návštěvností. Zrychlete obsluhu zákazníků pomocí moderních technologií. Platební terminál s aplikací Mobilní číšník umožní obsluze odbavit více zákazníků ve stejném čase a ušetří vašemu personálu desítky kroků denně.

Připravte se na zvýšený počet objednávek tím, že nakoupíte dostatečné množství zásob. Pokud nabízíte sezónní speciality, ujistěte se, že máte dostatek surovin pro jejich přípravu.

Využijte sociální média a emailový marketing k propagaci vašeho menu a speciálních akcí. Přemýšlejte o akcích, jako jsou slevy na určitá jídla nebo happy hour, které mohou přilákat více zákazníků. Zvažte také možnost věrnostního programu pro vaše stálé hosty.

Nezapomeňte poslouchat zákazníky a získat zpětnou vazbu. Ta slouží jako hodnocení vaší práce a pomůže vám snadno identifikovat oblasti, které ještě potřebují trochu vyladit.

Sdílejte článek

Podobné články